dimecres, 27 de maig del 2015

Presentació de la Societat d’Estudis Torderencs i Debat elecccions municipals 2015

El dijous 21 de maig, a les 19.30 hores, a la Biblioteca de Tordera, va tenir lloc la presentació de la Societat d’Estudis Torderencs i el seu primer acte: el debat de candidats a les eleccions municipals. La Sd'ET és una entitat sense ànim de lucre, de caràcter cultural, que neix amb l’objectiu de promoure i difondre la recerca local. Les seves àrees d’estudi són diverses:  economia, biologia, història, patrimoni i anàlisi polític. La seva missió és que els ciutadans puguin conèixer més i millor Tordera. Joan Bou i Pla va exposar breument al públic què era la Societat d’Estudis Torderencs, seguidament Marc Francesch va anunciar el funcionament del debat.   

Imatge del debat electoral 2015. FOTO: Xavier Llop
En segon lloc es va fer la presentació dels candidats. S’exposava el currículum abreujat de cada alcaldable i ells feien una primera exposició de temàtica lliure d’uns tres minuts. El debat electoral es dividia en quatre blocs: Economia; Territori; Promoció de la vila; Benestar social i participació ciutadana. A mig debat s’introduïen les preguntes que els ciutadans havien proposat anteriorment a través de la pàgina de Facebook de l’entitat. A la darrera mitja hora el públic va poder fer preguntes als candidats. El debat va ser moderat per Joan Bou Pla i Marc Francesch i va tenir una durada de poc més de dues hores i mitja.  

Font: Ràdio Tordera
El resultat de les eleccions municipals del 24 de maig dibuixen un escenari més incert que mai. Convergència i Unió ha guanyat novament les eleccions, però ha perdut la majoria absoluta. Existeixen diverses combinacions possibles: CiU podria governar en minoria, pacte de concertació nacional amb ERC, sociovergència (CiU-PSC) o per contra un govern d’entesa entre els partits d’esquerres. Es veu poc provable un acord entre CiU i SOM, formació local integrada per membres de Podem i ICV. 



Alcaldables 2015: Xavier Pla (ERC); Rafa Delgado (PSC); Salvador Giralt (SOM); Xavier Martín (PP) Joan Carles Garcia (CiU) i David Musquera (PAT). FOTO: Xavier Llop. 



1 comentari:

  1. La candidatura PAT (Poble actiu Tordera), va fracassar a les eleccions municipals de Tordera del 2015, per vàries raons: poca militància, pocs mitjans, propaganda electoral insuficient, problemes interns, etc.
    Però el pitjor de tot és que l`alcaldable (David Musquera) era un candidat pèssim, per no dir deficient. Quan parlava en públic tartamudejava, balbucejava, i era incapaç de recordar res del programa electoral...sempre havia d`estar llegint-lo. La seva imatge tampoc l`acompanyava (poc seriós, amb la mirada perduda, aspecte de revolucionari sudamericà, etc.); en fi, que tot plegat va ser un desastre. No estavem preparats, això estava molt clar.

    ResponElimina