dimarts, 3 de març de 2015

El primer ascens a la Divisió d’honor del CP Tordera

A finals dels anys setanta, la població de Tordera visqué èxits esportius de la mà del seu equip local d’hoquei sobre patins, amb l’ascens a la màxima categoria de l’Estat espanyol el 1979. Durant la temporada 1978-79, el CP Tordera es plantà a la primera divisió després de ser campió de la segona divisió; per tant, es tracta d’un ascens lògic atesa la classificació de la temporada anterior. Aquell any la localitat visqué un entusiasme que anava més enllà del sentiment estrictament esportiu gràcies als bons resultats de l’equip local. L’esmentada temporada ascendiren a la divisió d’honor quatre equips, dos més que les edicions passades, ja que la màxima categoria s’incrementava en dues places i passaven a disputar-la 16 equips. El Tordera jugava al grup II de la primera divisió. Les primeres places se les disputaven el Piera i l’equip local. Finalment el Tordera aconseguí ser el campió del seu grup i obtenir l’ascens automàticament. L’equip comptava amb dos gran jugadors, Josep Garriga i Josep Enric Torner, que foren internacionals amb la selecció espanyola.
celebració de l’ascens, el 25-03-1979. Autor: Josep Matas Llopart 
La festa de l’ascens es produeix el 25 de març del 1979, coincidint amb el partit del campionat d’Espanya de la primera divisió que enfrontava l’equip local amb el Ruan de Madrid, que llavors era el tercer classificat. Una bona part de la població es va desplaçar a la pista de L’Amistat amb banderes catalanes per homenatjar el seu equip. La festa fou agredolça, ja que la victòria fou per a l’equip madrileny: 3 a 4.
A més del Tordera, els altres tres equips afortunats amb l’ascens foren el Liceo de la Corunya, el Claret de Sevilla i el Vilafranca, tots líders dels grups respectius. Aquests quatre equips realitzaren una lligueta, celebrada al poliesportiu de Riazor, a la Corunya, anomenada Memorial Paulino Martín, trofeu de campions que va ser guanyat pel Claret de Sevilla. El Tordera quedà en darrera posició ja que no va guanyar cap partit.

Els bons resultats del primer equip a la seva primera temporada a la divisió d’honor provocaren que algun dels seus jugadors rebés ofertes dels principals equips de la categoria. Aquest fet finalment aniria en perjudici dels interessos del CP Tordera, atès que la falta d’entesa entre jugadors i equip directiu provocà una fuga de jugadors. Els primers que van marxar foren Eduard Tresserras, que se n’anà a jugar al CP Vic, i Josep Enric Torner, que al seu torn ho féu al Liceo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada