dimarts, 14 d’octubre del 2014

Conferència: "De la Guerra dels Segadors a la Guerra de Successió, Tordera 1640-1714", de Joan Bou i Pla.

El divendres 10 d’octubre de 2014, a les 19.30 hores, a la Biblioteca de Tordera, va tenir lloc la conferència “De la Guerra dels Segadors a la Guerra de Successió. Tordera 1640-1714”, emmarcada dins els actes de commemoració del Tricentenari 1714-2014.

La conferència es va distribuir en dues parts, en la primera es va desenvolupar el context socioeconòmic que vivia la població en el període assenyalat. El segle XVII es un període farcit d’impediments que dificultaven al progrés: saqueres, inundacions, plagues de llagosta, la pesta i sobretot conflictes bèl·lics. Tordera era un comunitat rural on prop del 70% depenia del sector primari. A la segona part és van citar de forma cronològica els principals fets, en clau local, de la Guerra dels Segadors, la Guerra dels Nou anys i per últim de la Guerra de Successió. La situació estratègica de la població, pel control de les vies de comunicació, van convertir la vila de Tordera en un lloc de pas de tropes d’ambdues bandes. Aquestes van ocasionar greus danys en les collites, cases i en el factor demogràfic.      

L’acte fou presentant l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, i va comptar amb l’assistència d’una vuitantena de persones.     
     
Joan Bou Pla. Conferència: "De la Guerra dels Segadors a la Guerra de Successió"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada