divendres, 17 d’agost del 2012

10è aniversari


El Cercle d’Història de Tordera és una entitat cultural sense ànim de lucre creada ara fa deu anys, amb la voluntat de donar a conèixer i protegir el patrimoni històric de Tordera i també investigar i difondre la història del municipi. Amb la creació, l’entitat va iniciar tot un seguit d’activitats com conferències, publicacions de llibres, sortides, entre d’altres.

El Cercle d’Història, conscient també de l’estat precari de conservació d’un dels tres patrimonis locals més destacats com és el conjunt medieval de Roca-Rossa, va iniciar un seguit d’actuacions per tal d’aconseguit la seva recuperació, encarregat una rèplica de la marededéu romànica de Roca-Rossa, uns goigs musicats dedicats a Santa Maria i a partir d’aquí crear el primer Aplec de Roca-Rossa l’any 2008 amb una processó de la imatge del monestir, missa, visita guiada, dinar de germanor, espectacle familiar i berenar tradicional, actes ja plenament consolidats en l’actualitat.    
   

Avui, divendres dia 17 d’agost a les 19h a l’Auditori del Teatre Clavé, s’inicia el cicle de conferències de la commemoració del 10è aniversari del Cercle d’Història de Tordera. El ponent serà Joan Bou i Pla, que sota el títol Estralls econòmics d’una societat tradicional (Tordera segle XVII), analitzarà les mancances econòmiques que patia la nostra població en època moderna.


Us hi esperem! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada